STAR WARS EMPIRE

Darth Maul: Dathomir fia (3/4)

HOLOKRON - Képregény összefoglaló

2018. augusztus 15. - starwarsempire

sod_3_borito.jpg

3. Rész

Palpatine értesíti Windu mestert, hogy az ord mantelli csata civil túlélői szerint, Dooku feltehetőleg Maullal harcolt a planétán. Windu szerint ebben az esetben, a köztársasági erőknek azonnal meg kell ragadni az alkalmat, hogy elkapják a két civakodó sithet, amíg még egymásra összpontosítanak. A kancellár szintén egyetért a dologban.

Ezután Windu, Ayla Securával, Tiplee és Kenobi mesterrel átvizsgálja a csata helyszínét. Nem sok nyomot találnak, ugyanis olybá tűnik, hogy a csata győztesei alaposan összetakarítottak maguk után. Wolfee emberei azonban találnak egy manadlori sisakot. Ez megerősíti őket abban, hogy Almec miniszterelnök tövábbra is összejátszik az alvilággal. Kenobi ekkor közli hogy van egy mandalori előörs ebben a rendszerben, tehát valószínű, hogy az árnyékkollektíva ott rejtőzik. Tiplee mesterrel karöltve el is indul hogy felderítse a létesítményt.

maul_kapcsolatbalep.jpg

Eközben Maul felveszi a kapcsolatot Sidiousszal, hogy közölje vele elfogta a két szeparatista vezetőt. Ezután felhívja a mester figyelmét, hogy nélkülük összeomlik a szakadár sereg és azzal együtt a sötét nagyúr tervei is. Sidious megkérdezi egykori tanítványát, hogy mik a követelései. Maul ekkor kijavítja a mestert, hogy Talzin anya követelései és nem az övé, de egyenlőre nem fejti ki, hogy pontosan mik is azok. Emlékezteti a Sith nagyurat, hogy Talzin egykor a szövetségese volt, mielőtt eldobta magától, akárcsak magát Mault, és ahogy majd később Grievoust és Dookut is el akarja.

Sidious természetesen nagyzolva közli egykori tanítványával, hogy nyugodtan megölheti őket, ugyanis már nincs rájuk szüksége, de felhívja Maul figyelmét, hogy a bosszú játszmájában ő csak veszíthet. Maul reflektálva azt mondja: "Csak akkor veszítettem amikor téged követtelek" – majd megszakítja a kommunikációt. Ezután utasításba adja, hogy a Droid tábornokot vegyék  állandó őrizet alá, Dookut pedig hagyják kettesben vele. Grievous ekkor dühében megfenyegeti Dookut, hogy a gróf kardja is a gyűjteményébe fog kerülni. Dooku erre csak annyit mond, hogy "Mindenkinek megvan a maga szerepe tábornok".

Maul ekkor szövetséget ajánl a grófnak Sidious ellen. Dooku vonakodik, hiszen tudja, hogy a mesterét még 10 000 Jedi lovag sem fogja tudni legyőzni. A zabrak szerint azonban Sidious gyengébb, mint gondolják mert fél Talzin hatalmától, és ha ők hárman Maul, a gróf és a boszorkány összefognak akkor legyőzhetik a nagyurat. Dooku ekkor felhozza, hogy a banya legutóbb meg akarta ölni őt. Ekkor megjelenik maga Talzin anya és arra kéri a sithet tegye félre korábbi nézeteltérésüket, mert Sidious el fogja árulni őt, ahogy azelőtt Talzint és Mault is elárulta. Ezentúl felfedi a gróf előtt, hogy Maul igazából az éjjnővér fia. Illetve azt is, hogy  Sidious titokban már Dooku utódját keresi.

Ebben a pillanatban azonban Kenobiék rajtaütnek a rejtekhelyükön, Dooku pedig titokban kiengedi Grievoust, aki tudva, hogy a gróf engedte el, a csata hevében feltünés nélkül lelép egy mentőkabinban. Ekkor Dooku látszólag szövetkezik Maullal, és összecsapnak a Jedikkel. Közben Windu és Ayla Secura is megérkezik, de a gróf ekkor megöli Tiplee mestert, majd zabrakkal karöltve elmenekül.

windu_palpatine.jpg

Ezt követően Palpatine és Windu egy rövid beszélgetéséből kiderül, hogy ebből az egészből a Jediknek az jött le, hogy a Sith mester igazából Dooku és a tanítványa pedig Maul… Még Palpatine is kérdezi Windut, hogy akkor mivel magyarázza az ord mantelli csatát? Mire Windu csak annyit válaszol: "Megtévesztés..." Folytatás következik ...

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsempire.blog.hu/api/trackback/id/tr1014181791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása