STAR WARS EMPIRE

Ahsoka: 1-2. Fejezet

HOLOKRON - Olvasónapló

2018. augusztus 18. - starwarsempire

ahsokanovelreview_fangirlblog_featured.png

Visszaemlékezés

A Mandaloron járunk a Dathomir fia eseményei után (bővebben: itt). Ahsoka visszakapja Anakintól a fénykardjait, majd azt az uttasítást kapja, hogy fogja el Mault, mert Anakinnak és Obi-vannak sietősen el kell mennie megmenteni a kancellárt. Egy Kenobit megirígylő szófordulatokban gazadak párbeszédet követően Ahsokának sikerül egy aktiválódó sugárpajzzsal csapdába csalnia Mault.

– Hiszen mégcsak nem is vagy igazi Jedi! Ebben a küzdelemben nincs semmi kihívás!…
– Szerintem meg tisztességes küzdelem lesz… Hiszen te is csak félig vagy Sith!

– idézet a könyv 8 és 9. oldaláról.

5330001-7873193270-53295.png

1. Fejezet

Egy év telt el az új rend kikiáltását követően, épp a Birodalom napja van. Ahsoka az Ashla álnéven rejtőzik a Külső Gyűrű egy eldugott világán a Thabeskán, a Fardi család szomszédságában. A család kiterjedt üzlettel és nagy rokonsággal rendelkezett, így Ahsoka tudta semmit sem kockáztatnának, ha arra kerülne a sor.

Kiderül, hogy Ahsoka az idő múlásával egyre kevésbé tudta érzékelni a többi Jedit az Erőn keresztül, lévén hogy, elhagyta a rendet, illetve hogy a 66-os parancsot követően a fénykardjait újra hátra kellett hagynia.

Egy nap Fardiék gyerekei dörömbölnek az ajtaján és sürgetik őt, hogy azonnal menjen velük, ugyanis apjuk „vendégeket” fogad, akik minden új jövevényre kíváncsiak. Ahsoka hamar összerakja a képet, hogy figyelmeztetni jöttek őt. Így udvariasan elköszön a lányoktól, majd a kikötő felé veszi az irányt. Ott Fardiék egyik legális hajóját –  amin a legkevesebb érték volt – elkötve elmenekül a bolygóról.

2. Fejezet

A Thabeskát követően főhősünk útja a Raadára vezet, ami egy kis mezőgazdasági hold, rengeteg növénnyel és egy jellegzetes illattal.

Ahsoka elhatározza, nem követi el ugyan azt a hibát, mint korábban és nem kerül kapcsolatba a planéta legbefolyásosabb családjával.

A kikötőben nem talál felügyelőt, akinek vámot fizethetne és a holdon később nem találkozik legitim kormány jelenlétére utaló rendfentartó erőkkel sem. Úgy tűnik itt ezt még a Hutt világokhoz képest sem veszik komolyan.

Csak egyetlen egy említésre méltó települést talál a bolygón, aminek külvárosában birtokba vehető, elhagyatott lakás után néz. Hamarosan össze is akad Kaeden Lartéval egy helyi mezőgazdasági munkáslánnyal, aki mutat neki egy helyet, ahol lakhat. A lakás korábban egy Cietra nevű lányé volt, de megházasodott, így kiköltözött és mivel korábban ő nem fizetett a fedélért, Ahsokának sem kell.

Ezután térnek rá arra, hogy pontosan mit is szeretne dolgozni itt Ahsoka. Ő erre azt válaszolja, hogy szerelőboltot akar nyitni. Kaeden ekkor közli, hogy majd szól a munkatársaknak, hogy új szerelő érkezett.

Ahsoka ezután kitakarítja a kicsit igénytelen lakáskát, de egyszer véletlenül hangosa elszólja magát, amivel Jedi múltjára utal. Szerencsére senki sem volt a közelben, hogy hallja, de legszívesebben leharapta volna a nyelvét.

Lám, az élet apró kellemetlenségei, amire még a Jediképzés sem készíthet föl az embert!

– idézet a könyv 31. oldaláról.

A takarítás után meditálni kezd. Ekkor több érdekes dolgot is megtudhatunk, például hogy úgy érzi azáltal, hogy kilépett a rendből jelképesen lemondott a hatalmáról és a többiekkel való kapcsolatáról az Erőn keresztül. Ép ésszel felfogva tudja, hogy ez nem igaz, hiszen a képességei ugyan úgy megvannak, de transz állapotban olyan érzése van, mintha kendőt kötöttek volna a szeme elé, amin nem tud átlátni, de lehet hogy nem is akar. Úgy érzi jelentős változás van az Erőben, de ennek egy részét az előző tévképzetével próbálja megmagyarázni.

A Jedik helye az erőben azonban olyan nagy ürességet hagyott maga után, ami szédítő volt. Nem is mert sokáig rájuk koncentrálni, mert attól félt, valaki akinek nem kéne visszanézhet  rá a sötétből és elragadhatja. Hasonlóképp ahhoz az ál Jedihez, aki gyerekként próbálta elrabolni a Shiliről és akitől Plo Koon mester mentette meg.

 bmuvyplnze1csn7txsp3.png

Ezután zajt hallva visszatér a transzból. De csak a szomszédai értek haza.

Folytatés kovetkezik...

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsempire.blog.hu/api/trackback/id/tr6714171333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása