STAR WARS EMPIRE

Darth Maul: Dathomir fia (4/4)

HOLOKRON - Képregény összefoglaló

2018. augusztus 16. - starwarsempire

sod_4_borito.jpg

4. Rész

A Pyke Szindikátus és a Fekete Nap kommunikációt kezdeményeznek Maul felé és tolmácsolják neki, hogy szervezeteik a magasabb profit szellemében csatlakoztak a kollektívához azonban a zanbari és az ord mantelli csaták ennek az ellenkezőjéről adnak bizonyságot.  Maul ekkor elmondja, azonnal kifizeti őket, amint Darth Sidioust megölik ugyanis akkor az egész galaxis az övék lesz. A zabrak ezután elfogatja a grófot és kifejti, tudja hogy igazából Dooku csak megtévesztésből csatlakozott hozzá és hogy titkon még mindig Sidious parancsait követi.

ejfiverek_faluja.jpeg

A dathomirra érve az éjfivérek falujában Vicsus testvér egy szertartást készített elő Mauléknak, mely során Dookut gyakorlatilag feláldozzák, hogy Talzin anya teljes valójában végleg visszatérhessen az élők közé. Maul elmondja a grófnak, hogy Talzin anya varázsa miatt élte túl a saját halálát, illetve a boszorkány mágiája rejtette el őt a kíváncsi szemek elől is. Ám ezért a banyának saját maga egy részét kellet feláldoznia és ebből kifolyólag van szükség most a gróf életerejére is a visszatéréshez.

Közben a Pykok és a Fekete Nap jelenti, hogy szükségük van Maul segítségére, mert mindkettejüket megtámadta a droid sereg.

grievous_sidious.jpg

Ekkor érkezik meg, Maul és Talzin elpusztítása illetve a gróf megmentése végett Grievous és Sidious. Összecsapnak, a Sith nagyúr azonban erővillámok használatával kilöki a boszorkányt a gróf testéből. Talzin ekkorra már pont elég életerőt szívott el Dookutól a visszatéréshez, de a folyamat sajnos ki is merítette őt.

Ezalatt a két bűnszervezet bejelenti, hogy kilépnek a kollektívából.

maul_menekul.jpg

Mikor Sidious és Talzin másodszor feszülnek egymásnak Dooku is feléled és besegít mesterének. Maul is hasonlóképp tesz édesanyjával, de sajnos a két Sith erősebbnek bizonyul. Talzin ekkr felszólítja fiát, hogy meneküljön. Mault saját emberei rángatják el a helyszínről.

A boszorkánnyal végül Grievous végez, mostmár tényleg végleg, Maul pedig mandalorei csillagvadászán elmenekül.

talzins_death.jpg

Dooku csalódottan közli mesterével, hogy a zabrak ismét kicsúszott a markából, azonban mestere megnyugtatja, hogy minden úgy alakult, ahogy ő eltervezte. Maul miatt pedig többé nem kell aggódniuk. A droidsereg eközben pedig a dathomiri éjfivérek utolsó csíráját is végleg kiírtja, feltehetőleg...

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsempire.blog.hu/api/trackback/id/tr6714182571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása