STAR WARS EMPIRE

A DOMINO SZAKASZ & A KAMINOI CSATA

A teljes Clone Wars - 3. Rész

2019. november 01. - starwarsempire

A CSELEKMÉNYSZÁL EPIZÓDJAI:

#1. Klónkadétok - S03E01

#2. Zöldfülűek - S01E05

#3. ARC harcosok - S03E02

 

- A számom 27/5555, uram!

- Röviden Fives. Én Heavy vagyok. Ő meg Echo.

clone-wars-clones.jpg 

Bevezető:

A háború rengeteg klón életét követeli, így egyre több zöldfülű újonc kiképzését kell sietősen befejezni, hogy pótolhassák az elvesztett katonákat. Ebbe az időszakba nyújt bepillantást a Domino szakasz története.

briccw001.jpg

KLÓNKADÉTOK - S03E01

Shak-Ti Jedimester felügyelete mellett szerződtetett fejvadászok, név szerint a siniteen Bric és az arcona El-Les az újonc klónkadétok kiképző tisztjei, többek között a Domino szakasznak is.

A csapat tagjai:

  • CCT-00-2010 - "Droidbait" (Magyar szinkronban: Csali, Droidcsali) 
  • CT-1409  - "Echo" (Magyar szinkronban: Vízhang)
  • CT-4040  - "Cutup" (Magyar szinkronban: Bohóc, Vagdalt)
  • CT-5555 - "Fives" (Magyar szinkronban: Csupaöt, Ötös)

A kiképzésen a szakasz nagyon rosszul teljesít, a próbavizsgán rossz taktikájuk, és szétszórtságuk miatt megbuknak. Nehéz a csapat élén mindig egyedül próbálja teljesíteni a feladatokat, nem törődve a bajtársaival. Csali rossz védekezéséből kifolyólag mindig segítségre szorulóként hátráltatja a csapatot. Echo görcsösen ragaszkodik a parancsokhoz, nem tudja rugalmasan kezelni a harci helyzeteket. Cutup a csapat tréfamestereként, minden helyzetet elviccel, azt is amit nem kéne. Fives egyedül Echoval tud jól dolgozni, a többikkel egyáltalán nem.

A kiképzők közül El-Les szerint nem csak, hogy használható egység, de később mintakatonák lesznek. Bric vélemény ezzel szemben, hogy selejtezzék le a teljes csapatot karbantartónak, akár a génhibás Kilenckilenckét. A záróvizsgájukat egy valódi ARC harcos Colt parancsnok felügyeli a Rancor zászlóaljtól.

arcbricscrubber.png

ÉRDEKESSÉG: Colt parancsnok a Bravo szakasz vizsgájánál a toronyfoglalás THX-1138-as verzióját kéri. George Lucas egyik első filmje a THX-1138 című film volt.

A Domino szakasz sajnos csúnyán elhasal a vizsgán három szarvashibával: alakzat bontás, parancs megtagadás, bajtárs hátrahagyás.
El-Les kérvényezi Shak-Ti Jedi tábornoknál a vizsga megismétlését, míg Bric ezzel szemben a leszerelésüket. Végül a csapat minden tagja elbeszélget valakivel, ami más irányba tereli mindegyikük gondolkodását. Echo és Fives Shak-Ti-vel diskurál. Cutup Brictől kap kioktatást. Nehéz pedig Kilenckilenckével beszél a vizsga előtt, mert dezertálni készül. A jószándékú karbantartó ekkor elmondja, hogy Nehéz egy olyan lehetőséget dob el magától amivel ő sohasem élhetett.

domino_squad.png

Végül teljesen átszellemülve másnap mind belevágnak a vizsgába, és még Bric nehezítésével is, aki elvette mindegyiküktől a mászókábelt, sikerrel teljesítik a toronyfoglalást. Nehéz Kilenckilenckének adja kitüntetését, mondván megérdemli, ő is közéjük tartozik.

rishi_s_moon.png

ZÖLDFÜLŰEK - S01E05

A Domino szakasz valamivel később három fővel kiegészülve a Rishi bázisra kerül, ami a Kamino utolsó védvonala egy szeparatista támadással szemben.

Plusz tagok:

  • O'Nier őrmester (A Legendákban a száma: CT-19-7409)
  • Nub
  • CT-327

Az őrszem CT-327 meteorzáport jelent, amit a bázison is érzékelnek, de hamar kiderül, hogy igazából egy csapat kommandós droid támadt rájuk. O'Niner őrmester Csalit és Nubot küldi ki, hogy megkeressék a nem jelentkező 327-est, de az ajtóhoz érve a droidok meglepik őket, végeznek velük és magával az őrmesterrel is. Nehéz, Echo, Fives és Cutup a szellőző rendszeren kijutnak, de sajnos a vadonban élő Sárkánykígyó elkapja Cutupot.

e71d4cb405897d0c813b0eeb694c3ec9f49ac069_hq.jpg

Ekkor érkezik meg az éppen ellenőrző körútjukat járó Cody parancsnok és Rex százados. A droidok először megpróbálnak túljárni a tisztek eszén, de ez nem sikerül nekik így Rexék menekülni kényszerülnek. Ekkor akadnak össze a még fényes páncélzatú csapattal.
A droidokhoz hasonló csellel sikerül visszafoglalniuk a bázist, de a kommunikációs eszközök sajnos tönkrementek. Úgy döntenek, hogy a téli fűtesre használt veszélyes tibanna gázzal felrobbantják a bázist, mert akkor a támaszpont alapjelének sugárzasa megszűnik és azonnal jön a köztársasági flotta. A szűkös idő miatt sietniük kell, hogy még a droidok érkezése előtt eltűnhessenek de a meghibásodik a detonátor.

Nehéz hátramarad, hogy megjavítsa azt, de nem sikerül neki. Úgy dönt inkább feláldozza magát, minthogy hagyja veszni Kaminot, és manuálisan robbant. Hősi halálát követően, két társát, Echot és Fivest Rex áthelyezik az 501-es légió kötelékébe.

databank_tridentdrillassaultcraft_01_169_694b0b6d.jpeg

ARC HARCOSOK - S03E02

Valamivel később Obi-van-ék elfognak egy titkos üzenetet Ventress és Grievous között, amiből az derül ki, hogy a Rishi bázis sikertelen megszerzésétől függetlenül, a szeparatisták mégis offenzívát indítanak Kamino ellen. A klónok személyes ügynek tekintik Kamino védelmét, hisz ők innen származnak. Anakin Skywalker parancsára tehat az 501-es légió, Echo-val és Fives-szal hazatér.

echofives99-arct.png

Főhőseink ekkor újra találkoznak Kilenckilenckével, aki még mindig őrizte a Nehéztől kapott érdemérmét. Kilenckilencke ugyan csak egy génhibás karbantartó volt, mégis ahogy megtudta, hogy Kamino veszélyben van, egyből azt kérdezte, hogy hogyan segíthet.
Nemsokkal ezután meg is érkezik a szeparatista flotta, de Kenobi cselre gyanakszik. Az erőfölények miatt esztelenségnek tűnik az ellenség részéről a támadás és Anakinnak is túl könnyedén megy a csata az űrben.
Obi-van ekkor a tenger mélyére megy, hogy ellenőrizze a lehullott roncsokat. Be is igazolódik a gyanúja, mert odalent támadó egységeket állítanak össze a szétlőtt hajókból. A szeparatisták ezzel meg is kelrülték a flottát és a felszínen is támadhatnak.

ÉRDEKESSÉG: A csatában Colt parancsnok egysége a Rancor zászlóalj is részt vesz. Sajnos Havoc a hangár védelme közben, Colt pedig egy folyosón magától Ventresstől kap halálos sebet.

Egy kissebb diskurzus közben kiderül, hogy a támadás másodlagos célja, a klón DNS megszerzése.
Fives és Echo az egyik hídon elkeveredett kadétokat találnak, akikkel Kilenckilencke tanácsára beveszik magukat a szálláshelyre és csapdát állítanak a konzerveknek. Sajnos itt szegény Kilenckilencke meghal...
Ventress eközben Skywalkerrel, Kenobi pedig Grievousszal kűzd meg, de végül mindkét gonosztevő szokasához hűen üres kézzel kényszerül távozni.
Fivest és Echot Kamino védelme után ARC harcossá léptetik elő.

A következő videóval és cikkel jövő héten hétfőn érkezem, a pontos műsorbeosztás a Facebook oldalunkon.

Ne feledjétek, hogy a jövőhét három sztorijának sorrendjét Ti dönthetitek el! Nem kell mást tennetek, mint hogy a YouTube videók alatt comment formájában leírjátok, melyiket szeretnétek látni hétfőn.

Addig is az Erő legyen veletek, sziasztok!

Hasznos linkek:
Epizódiok időrendi sorrendje (Letölthető .pdf - magyarul)
Epizódok "Story Arc"-os bontása (Letölthető .xlsx - magyarul)

Források és hivatkozások:
Wookieepedia linkek:

Timeline of Galactic History
Rishi Station
Domino Squad

Epizódok:
Clone Cadets
Rookies
ARC Troopers

The Clone Wars (FILM)
The Clone Wars (Series)

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsempire.blog.hu/api/trackback/id/tr415042880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása