STAR WARS EMPIRE

Mit tudunk a klónkommandókról?

Republic Commando - Bad Batch

2021. május 01. - starwarsempire

Hamarosan indul a The Clone Wars szellemi örököse, a The Bad Batch sorozat, május negyedikén, amiben a címszereplő speciális alakulat kalandjait követhetjük nyomon, a Birodalom kikiáltása utáni zavaros időszakban. Ennek apropóján írtam meg ezt a cikket, amelyben összegyűjtöttem a lényegesebb információkat a klónkommandókról. A cikkben a kánonban szereplő három kommandóról olvashattok részletes leírást, ahol több volt a Legends információ, ott azzal kiegészítve.

the-bad-batch.jpg

A Bad Batch

Mi mással kezdhetném, mint a Bad Batch-el, akikről hamarosan jön a sorozat. A különc alakulat, hivatalosan a 99 es különleges klón alakulat nevet viseli. Valamikor a háború során a kaminoiak kísérletezni kezdtek a fejvadász Jango Fett DNS mintájával. Céljuk az volt, hogy szuperkatonákat hozzanak létre, a kísérletek során csak négy klón maradt életképes, Hunter, Tech, Wrecker és Crosshair, belőlük állt össze az alakulat. Különleges képességeiknek köszönhetően kiválóak voltak titkos bevetésekre. Mi rajongók először a Klónok háborúja befejező évadában találkozhattunk velük, a Bad Batch story arcban.

clone_force_99_bad_batch-1024x661.png

Az anaxesi csata előtt részt vettek egy felkelés leverésében a Yalbec Prime-on, majd csatlakoztak a köztársasági csapatokhoz az Anaxesen, hogy fényt derítsenek arra, hogy mi okozza a szeparatisták nagy előnyét. Cody és Rex szerint a háttérben az állhatott, hogy az ellenség valahogy megismerte a köztársasági taktikákat. Ennek a küldetésnek a keretében jutottak el egy szeparatista informatikai központba az Anaxesen, ahol a csapat, Rex, Anakin és a Bad Batch megtudta, hogy a rég halottnak hitt Echo életben van, és a Skako Minoron tartják fogva. Ezután a küldetés mentőakcióvá változott, a csapatnak sikerült kimentenie a Skako-n fogvatartott Echo-t, akinek testét a szeparatisták kibernetikus implantátumokkal ültették tele, hogy stratégiai elemzésre használják fel. Echo kiszabadítása után, az anaxesi helyzet a köztársaságiak javára fordult és megnyerték a csatát, amiben meghalt Trench admirális, és az Anaxest ostromló szeparatista flotta megsemmisült. A csata után Echo pedig csatlakozott a Bad Batch-hez, mivel úgy érezte, hogy náluk jobb helyen van, mint a normális társai között.

clone_force_99_plus_echo.png

Delta osztag

Sokak számára biztos, hogy ismerősen cseng a név, a kultikus klónkommandó először a Republic Commando videójátékban szerepelt, majd könyvsorozat is íródott róluk. A kánonba a Klónok Háborúja hozta be őket, ők hozták vissza Halsey mester és padawanja holttestét a Devaronról, a Jedi Templomba, ám ezen túl mást nem tudunk róluk.

delta_squad_rc.png

Legendák

Képzésüket a Kaminon a mandalori Walon Vau-tól kapták, akit egyenesen Jango Fett választott ki. Első bevetésük a Klónok Háborújában az első geonózisi csata során zajlott. A csapatnak fel kellett kutatnia, és ki kellett végeznie Kicsi Poggle főherceg főhadnagyát Sun Fac-ot. Fac-ot végül az üldözés során a személyes hangárjában érték utol, és a mesterlövésze a csapatnak, Sev, meghiúsította a menekülését a vadászgépe lelövésével, amibe a geonózisi belehalt. Az első küldetésük után részt vettek a Prosecutor visszafoglalásában, amit Trandoshan rabszolgakereskedők támadtak meg, majd rögtön eme küldetésük után részt vettek az Omega osztag kimentésében a Tynna szektorból. Részt vettek többek között a Mygettoi, illetve a Kashyyki csatában is, ahol elvesztették Sev-et. Ezeken túl számos antiterrorista műveletet hajtottak végre, és a kaminoi tudós Ko Sai után is ők nyomoztak. A 66-os parancs után a Delta osztag a Birodalom szolgálatába lépett.

Foxtrot csoport

Erről a kommandóról van a legkevesebb információnk mind a Kánonban és a Legendákban is szinte ugyanaz van róluk. A Foxtrot csoport részt vett a sarrishi csatában, ami a Klón Háborúk alatt az egyik legkomolyabb köztársasági vereség volt, itt semmisült meg szinte a teljes egység, és az egyetlen túlélőt, a parancsnokot is csak a csata után két évvel találta meg, véletlenül Gascon ezredes és droidkülönítménye az Abafar-on, ahol amnéziásan egy étteremben dolgozott mosogatóként. Addig eltűntként volt számontartva. Gregor segített kijutni az Abafar-ról Gascon csapatának, a háború után pedig a lázadásban is részt vett, és a Lothal felszabadítása során esett el.

b0f46c4acf0ba358791b4eb3125d3cca166bf947_00.jpg

Írta: Boros Bálint

Forrás: Wookiepedia

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsempire.blog.hu/api/trackback/id/tr6916519038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2021.05.04. 08:08:00

MayThe4thBeWithYou

Ma elvileg jön is!
süti beállítások módosítása