STAR WARS EMPIRE

Jaxxon T. Tumperakki

Avagy nyuszi a Star Wars-ban?

2020. december 12. - starwarsempire

Aki jártas a régi old school Star Wars képregények világában, vagy esetleg olvasta az IDW kiadó Star Wars Adventures sorozatának éves különszámait, az talán már ismerheti a karaktert. Első megjelenése a Marvel által kiadott, csak simán Sar Wars néven futó sorozat nyolcadik számában tűnt fel. A füzet az Eight for Aduba-3 címen jelent meg, és Roy Thomas írta, illetve Howard Chaykin illusztrálta. Lucast a hatalmas zöld nyúl, és az egyéb elborult dolgok annyira kiakasztották, hogy egy időre igen szoros kontroll alá vonta a sorozatot. 

star_wars_marvel_2015_jaxxon_variant.jpg

A Lucasfilm 2012-es eladása után, és a kánon rendszer felállítása követően úgy tűnt, hogy a vakmerő lepi karakterének leáldozott, az újonnan, szintén a Marvel kiadó gondozásában megjelent Star Wars című képregény sorozat első számának egyik variáns borítóján még poénkodtak is vele. 

De aztán jött 2018, és az IDW. Az éves különszámban, amit John Jackson Miller, és Cavan Scott közösen jegyzett, visszatért Jaxxon karaktere. Scott ezután minden éves különszámba írt egy Jaxxon történetet. Sőt, a Birodalom Visszavág 40. évfordulójára kiadott Bizonyos Szemszögből novelláskötetben, a szintén Cavan Scott által jegyzett, Fake it till you make it sztoriban is szerepel, ahol a karakter teljes nevét is felfedték. Ami nem más mint, Jaxxon T. Tumperakki. Igen, hát mondhatom ennél talán jobb nevet is adhattak volna neki, de mindegy. 

jaxxonhs-swaa2020.png

 Élete 

Jaxxon csempészként járta a galaxist, egy WUD-500-s csillagjachttal, amit, saját fordításomban, Nyúlcipőnek keresztelt el. Valamikor a Yavinin csata után a lázadás felbérelte, hogy csempéssze ki a Livorno királynőjének utolsó tojásait, hogy megmentse annak faját. Ám mikor át akarta adni a tojásokat Leia hercegnőnek, a droidja Mel azokat elejtette. Jaxxon ,,szerencséjére", hamis tojásokat kapott, hogy elterelje a Birodalom figyelmét Han-ról, aki az igazikat szállította. Bár a lázadásban igazán soha nem vett részt, nem egyszer futott össze Csubakkával vagy akár Luke Skywalkerrel. A polgárháború után, az Új Köztársaság vezetői beszervezték egy akcióba, aminek a célja az volt, hogy Palpatine archívumából megszerezék Saglanost totemjét. A totem ezután visszakerült a Rekk fajhoz. 

 asera.jpg

Jaxxon az akció után, Lando Clarissian meggyőzőképességének köszönhetően, hivatalosan is csatlakozott az Új Köztársasághoz. Remélem 2021-ben is viszontláthatjuk egy történetben.

 Írta: Boros Bálint

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsempire.blog.hu/api/trackback/id/tr5716329506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása