STAR WARS EMPIRE

JABBA FIÁNAK ELRABLÁSA & A TETHI CSATA

A teljes Clone Wars - 2. rész

2019. október 30. - starwarsempire

A MOZIFILM

A 2008-as Star Wars: A klónok háborúja mozifilm ötlete, akkor pattant ki George Lucas fejéből, amikor a stúdió külön mozitermében megnézett pár részt a készülő sorozatból. A film durván négy rész hosszúságú - mivel konkrétan ennyiből lett összevágva - az epizódok eredeti címei pedig a következők lettek volna:

 

1/4. Az új padavan*

2/4. A megtévesztés kastélya

3/4. A végzet kastélya

4/4. A megváltás kastélya

 

*Mivel "Az új padavan" szakasz a christophsisi sztori utolsó darabja (itt olvashatod), ezért ebben a cikkben nem részletezem a cselekményét.

 

Tehát a "Jabba fiának elrablása" sztori három rész hosszúságú, és a mozifilm 2., 3. és 4. negyedéből áll.

 

A peremvidéken a huttok az urak, és csapataink

mozgatásához szükségünk van az űrfolyosókra.

- Palpatine főkancellár

jabba_22bby_png_a2091a1ec036fd44a806427f5daf4326.png

 

JABBA FIÁNAK ELRABLÁSA

 

Bevezető:

Jabbának a hutt gengszternek fontos hiperűr folyosók felett volt befolyása a klónháborúk idején. Így a Szeparatistáknak is és a Köztársaságnak is érdekében állt, hogy Jabba őket támogassa a háborúban. Ekkor történt meg Rottának, Jabba fiának az elrablása. Egyértelművé vált a dolog, amelyik fél visszaszerzi a gyermeket, az kerül fölénybe a peremvidéken.

 

ahsoka-christophsis.jpg

A MEGTÉVESZTÉS KASTÉLYA - MF 2/4

 

Yoda mester Anakin Skywalkert és újdonsült padavanját Ahsoka Tanot bízza meg a feladattal, hogy kutassák fel a csecsemőt, akik azonnal útra is kelnek a Teth rendszerbe. A felderítők korábbi jelentései szerint maguk a Szeparatisták tartják itt fogva a hutt lárvát.

Eközben Obi-van a Tatuinra megy, hogy hivatalosan is alkut kössön Jabbával. Így tehát ha a Jedik visszajuttatják a gyeremet, a Köztársaság fogja Jabba támogatását élvezni.

 

attecliff.png

 

A tethi csata

 

Rottát a Tethen egy kissebb droidsereg őrzi egy kolostorban. Miután Anakinék átverekedték rajtuk magukat egyértelművé válik, hogy az egész gyermekrablás csupán Dooku újabb ármánykodása. A tömlöcben meg is lelik a csöppséget, de igazából Assajj Ventress is a közelben rejtőzik várva az alkalmat.

 

Obi-van a találkozó után elindul, hogy támogatást nyújtson Skywalkernek, de távozását követően Dooku gróf is megjelenik. A nagyúr azt hiteti el Jabbával, hogy igazából a Jedik rabolták el Rottát, azért hogy elnyerjék a bizalmát és így később könnyedén elpusztíthassák. Bizonyítékul pedig egy szerencsétlen pillanatban Ventress által készített képsort mutat. A felvételen Anakin és Ahsoka az éppen megtalált hutt lárvát csomagolják be egy hátizsákba, aki visít és üvölt, Anakin pedig azt a megjegyzest fűzi hozzá, hogy: "Utálatos faj!" Valójában a kis hutt valamilyen betegség miatt belázasodott és rosszul érezte magát, ezért visított. Mivel Jabba ezt nem tudja, nem kevesebbel reagál, mint hogy azonnal megszakít minden kapcsolatot a Köztársasággal és a Jedikkel.

Dooku ekkor arra utasítja Ventresst, hogy juttassa vissza Jabbának a gyermeket.

 

Ventress egy második droidsereggel be is szorítja a köztársaságiakat a kolostorba. Anakin taktikája az lenne, hogy az épületben várják meg Obi-van felmentőseregét, de Ahsoka ekkor a droidok túlereje és Rotta állapota miatt mást javasol. Az új terv szerint Rexék feltartják Ventresst míg ők Artuval más kiutat keresnek.

 

tcw-theatrical-2-6.jpg

 

A VÉGZET KASTÉLYA - MF 3/4

 

Artu segítségével Ahsokáék találnak egy hátsó leszállóplatformot, ahol sajnos egy hajó sincs. Viszont "Büdöske" - közben ezt a becenevet kapta Ahsokától -  észrevesz egy másik leszállót rajta egy hajóval. Ventress pont ekkor éri utól őket, de Anakinnak sikerül meglovagolnia egy repülő lényt aminek a hátán lerázzák az orrgyilkost és elérik az űrhajót.

 

Ebben a pillanatban érkezik meg Obi-van felmentőserege, akik segítenek Rexéknek. Kenobi maga kűzd meg  Ventressel , akit sikerül is megfutamítania. Anakinéknak pedi sikerül elhagynia a rendszert.

 

Ventress ezután azt jelenti Dookunak, Jabba jelenlétében, hogy sajnos a gyermeket a Jedik megölték illetve, hogy Skywalker Jabba palotájaba tart. Dooku ehhez még azt is hozzáteszi, hogy valószínűleg azért jön, hogy megölje a hutt vezért.


ziro_captured.jpg

 

A MEGVÁLTÁS KASTÉLYA - MF 4/4

 

Padmé Amidala szenátor látogatást tesz a főkancellárnál, akitől megtudja, hogy Anakinék akciója csúnyán félresiklott, Jabbával. Ekkor úgy dönt elmegy a coruscanti Zirohoz, Jabba nagybátyjához, hátha az ő közbenjárásával tisztázható a helyzet.

Eközben Anakinék megérkeznek a Tatuinra, ahol a rájuk támadó vadászgépek miatt lezuhannak.

Amidala eközben eljut Zirohoz, akiről kiderül, valójában ő segített Dookunak Jabba fiának elrablásában. Padmét ekkor tömlöcbe záratják.

 

dune_sea_parting_ways.png

 

A sivatagban menetelő Jedik érzékelik Dooku gróf közeledését és kettéválnak.

A gróf látva Anakin hátizsákját, amiben korábban a hutt volt nem gyanakszik cselre, egészen addig míg szét nem vágja azt, de benne csak köveket talál.

Padmé eközben segítséget tud kérni C3PO-n keresztül, hamarosan pedig meg is érkezik érte a felmentősereg Fox parancsnok és kísérete képében.

Ahsoka Jabba palotája előtt, a kis Rottával három harci droiddal akad össze. Anakin pont ekkor kerekedikfelül Dookun, de az Ahsoka hologrammját mutatja neki, így Anakin inkább tanítványa megmentésére siet.

 

A palotához odaérve Jabba elé viszik Skywalkert, de a tanítványa sehol. Jabba az eddigiek alapján halálra ítéli a lovagot, de ekkor érkezik meg Ahsoka Rottával. Gondolhatnánk megmenekültek hőseink de Jabba, ugyan úgy kivégzési parancsot ad mindkettőjükre.

Ebben a pillanatban érkezik egy bejövő hívás Zirotól, de a hologrammon Amidala jelenik meg, leleplezve Ziro és Dooku ármánykodását, megmentve Anakint és Ahsokat és elnyerve Jabba támogatását a háborúban.

 

tatooine_pickup_tcw.png

 

A következő sztorival ezen a héten pénteken érkezem. Pontos műsorterv a facebook oldalunkon.

Addig is az Erő legyen veletek, sziasztok!

 

Hasznos linkek:
Epizódiok időrendi sorrendje (Letölthető .pdf - magyarul)
Epizódok "Story Arc"-os bontása (Letölthető .xlsx - magyarul)

Források és hivatkozások:
Wookieepedia linkek:

Timeline of Galactic History
Teth planet
Battle of Teth

The Clone Wars (FILM)
The Clone Wars (Series)

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsempire.blog.hu/api/trackback/id/tr3815042268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása