STAR WARS EMPIRE

The Mandalorian: Amit eddig tudunk

Hírek

2018. november 28. - starwarsempire

the_mandalorian_2.jpg

Már a 2005-ös harmadik Star Wars Celebration óta szó van egy élőszereplős sorozatról, és ugyan az Imdb-n a mai napig fennt van a Star Wars: Underworld, mint készülő projekt, 2010 óta azonban mégsem törtent érdemben előrelépés a dologgal kapcsolatban, egészen tavaly novemberig.

Ekkor ugyanis maga Bob Iger, a Disney vezérigazgatója jelentette be, hogy a 2019-ben érkező Disney+ -ra, ami a holding saját streaming szolgáltatása lesz több élőszereplős Star Wars sorozat is érkezik (Cassian Andor, The Mandalorian). Ez nem is olyan meglepő hisz a Marvelnek már 13 sorozata fut az X-meneket leszámítva.

marvel_series.jpg

A projekt írója és executive producere John Favreau lett, akinek a Vasember 1-2-t és a Jungel könyvét is köszönhetjük, illetve jövőre szintén tőle kapjuk az új Oroszlánkirályt is.

Favreau nem kevesebb, mint 100 millió dollárt kapott a sorozatra, ami még Trónok harca mércével mérve is elég nagyléptékű.

Az eddig megjelent hivatalos rendezői lista is igen nívós, hisz olyan nevek szerepelnek rajta, mint a Jessica Jonesnál is dirigáló Deborah Chow, a Thor: Ragnaröket jegyző Taika Waititi, A klónok háborúja és a Lázadók alkotója Dave Filoni, a Kábszert készítő Rick Famuyiwa illetve Bryce Dallas Howard, aki a Solomates című két perces drámát rendezte és nem mellesleg Ron Howard lánya. Tudjátok, ő rendezte a Solo: Egy Star Wars történetet.

Favreaunak egyébként egyáltalán nem idegen a Star Wars univerzuma, hiszen az előbb említett filmben ő szinkronizálta a négy karú ardenniai pilótát Rio Durant, A klónok háborújában pedig Pre Vizslát, a mandalori Halálőrség vezetőjét.

Eddig három színész nevét csiripelték a madarak, közülük az első kettőét az Imdb is megerősíti.

the_mandalorian2.jpg

A Variety szerint a főszerepre Pedro Pascallal folytattak tárgyalásokat, akit a Trónok harca Oberin Martelljeként és a Narcos Javier Peña DEA-ügynökeként láthattunk. A második Gina Carano, aki sportolói karrierje után olyan filmekben tűnt fel, mit a Halálos iramban 6 vagy a Deadpool. Róluk egyébként korábban a 24.hu is írt. Carl Weatherst a Rocky filmek Apollójaként ismerhettük meg, de hozzá köthető a filmtörténelem legkeményebb „Na ki a faszagyerek?” bicepszmutogatós pacsizása is Arnold Schwartzeneggerrel a Ragadozóban.

giphy.gif_500x270

A sztoriról annyi biztosat tudunk, hogy a Jedi visszatér eseményei után játszódik, különböző források szerint 3, 6 vagy 7 évvel. Pletykáltak olyat is, hogy a történet a Birodalom bukása után újra felemelkedő Mandalort és a Star Wars Lázadókban bemutatott klánok közötti politikai harcot és intrikát fogja bemutatni, de ez nem valószínű. Ugyanis Favreau az Instagram profiljára nemes egyszerűséggel képként feltöltötte a sorozat szinopszisát:

the_mandalorian_sinop.jpg

Jango és Boba Fett után egy újabb harcos bukkan fel a Star Wars univerzumában. A The Mandalorian a Birodalom bukása, de még az Első Rend megalakulása előtt játszódik. Egy magányos pisztolyhős kalandjait követhetjük majd a galaxis külső régióiban, távol az Új Köztársaság hatáskörétől...

Őszintén szólva mivel a szinopszisban konkrétan benne van, hogy ez „egy magányos pisztolyhős kalandjait” bemutató történet lesz, nem tartom valószínűnek, hogy egy politikai intrikával teletűzdelt Star Wars féle Trónok harcát fogunk kapni, de ki tudja.

2018105124742_6.jpg

Végszóként, had írjak pár szót az első hivatalos fotókról. A képen feltehetően főhősünket láthatjuk mandalori páncélban, akinek puska van a hátán. Erről a fegyverről később kaptunk egy másik közelebbi képet is, amin a puska csöve is jobban látszik. A Hollyday Special nem egy olyan színfoltja a Star Wars-nak, amit szívesen emlegetnek a rajongók, de bizony a dinoszauruszon lovagló Boba Fett benne pontosan egy ilyen puskát tart a kezében.

mandalorian_rifle.jpg

Ti várjátok már a The Mandalorian-t?

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsempire.blog.hu/api/trackback/id/tr8714391536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása