STAR WARS EMPIRE

A CHRISTOPHSISI CSATA

A teljes Clone Wars - 1. rész

2019. október 28. - starwarsempire

A CSELEKMÉNYSZÁL EPIZÓDJAI:
#1. Macska egér harc - S02E16
#2. A titkos ellenség - S01E16
#3. Az új Padavan - MF/1

Az oldalán harcoltam a christophsisi csatától Mandalor ostromáig.

- CT-7567 - Rex százados

A klónháború kirobbanásának tekintett Első geonosisi csatát követően - a folyamatosan bővülő, de eddig megjelent kánon szerint - a christophsisi csata volt a második nagyobb, egybefüggő bolygóközi harca a galaxisban.

Ezen csatához köthető fontos események még a szeparatista Trench admirális második látszólagos halála, Ahsoka Tano csatlakozása Anakin Skywalkerhez illetve a csata végét követően Jabba fiának elrablása.

A következő bekezdésekből megismerhetitek a Story Arc részletes cselekményét, az epizódok időrendi srrendjében.

MACSKA EGÉR HARC - S02E16

A történet azzal kezdődik, hogy Anakin Skywalker és Obi-van Kenobi utánpótlást próbálnak a Christophsis felszínére juttatni, Bail Organa szenátor felszíni csapatainak, de a bolygót blokád alatt tartó Trench admirális útjukat állja.

Anakin végül csak egy fejlett álcázórendszerű hajó prototipusával tud túljárni az admirális eszén, és tudja célbajuttatni a szállítmányt. Az admirális úgy tűnik életét veszti, de később a 6. évadban mégis viszont látjuk.

A TITKOS ELLENSÉG - S01E16

Obi-van és Anakin lesből rajta akarnak ütni a droidseregen Cristophsis belvárosában, azonban saját dugájukba dőlnek, amikor a szeparatisták hátba támadják őket. Csak Anakin vakmerősége miatt élik csak túl az ütközetet. A csatát követően kémre gyanakodva Rex és Kody saját bázisukon kezd nyomozni, míg a Jedik az ellenség táborában néznek körül. Rexék rájönnek, hogy a kém 100%, hogy klón, Obi-van-ék pedig nem mással akadnak össze, mint Dooku orgyilkosával Assajj Ventressel.

Kodyék egy kissebb üldözést követően, Slick őrmester szakaszára szűkítik az aruló búvóhelyét. A jedik eközben a droidokkal szembeni túlerő miatt visszavonulnak. Ekkor tűnik fel Ventress Trident osztályú hajója először, ami a következő Jabba fia sztorira utal.

Kodyék kihallgatják a gyanús szakasz minden tagját, de végül maguk a katonák hívják fel a parancsnokok figyelmét Slick-re, aki ezzel le is lepleződik. Mikor Anakinék Slicket kérdőre vonják tettéért kiderül, hogy a fő motivációja, a klónok helyzete a köztársaságban. Szerinte a testvérei csupán rabszolgák, így ennek az elnyomó rendszernek buknia kell.

 

AZ ÚJ PADAVAN - MF/1 (a mozifilm első negyede)

A köztárasági csapatokat erős tűz alatt tartja a droidsereg, de amikor túl közel kerülnek a klónok elhárító lövegeihez, Worm Loathsom tábornok visszavonulót fúj. Ekkor érkezik meg egy klón szállítón Ahsoka Tano jedi padavan. A kis togruta szerint Yoda mester Skywalkerhez osztotta be, míg Anakin eddig azt hitte Kenobi kap új tanítványt. Obi-van persze idézőjelben semmit sem tud a dologról, végül abban állapodnak meg, hogy amíg a fennálló kommunikációs zavar miatt nem tudnak konzultálni a Jedi tanáccsal Ahsoka Anakin mellett marad.

Ekkor veszik észre, hogy az ellenség újult erővel támad rájuk. A taktikájuk pedig, hogy folyamatosan növelik a sugárpajzsuk kiterjedését amíg az el nem ér az elhárító lövegeket. Így a pajuzs védelme mögött a droidokban semmi kárt nem tudnak tenni a klónok, de amikor a pajzs határa eléri a lövegeket, maguk a lövegek vedtelenné válnak és a droidok meg tudják semmisíteni őket.

Anakin és Ahsoka egy láda alá bújva, csellel átverekszi magát a seregen, amíg Obi-van szóval tartja Loathsom tábornokot. Ezután az újdonsült párosnak még épp időben sikerül kiiktatni a pajzsgenerátort, megmentve ezzel Kenobit és a klónsereg kezébe adva a győzelmet. A csatát követően Yoda személyesen jelenik meg Ahsoka ügyét illetően, Anakin azonban jelzi, hogy a tanítvány jó kezekben lesz nála. Az idős Jedi mester ekkor új feladatot ad nekik, ugyanis Jabba fiát Rottát a kis hutt lárvát elrabolták.

De ez már egy másik történet... Szerdán folytatjuk a következő sztorival.
Addig is az Erő legyen veletek, sziasztok!

Hasznos linkek:
Epizódiok időrendi sorrendje (Letölthető .pdf - magyarul)
Epizódok "Story Arc"-os bontása (Letölthető .xlsx - magyarul)

Források és hivatkozások:
Wookieepedia linkek:

Timeline of Galactic History
Christophsis planet
Battle of Christophsis

Epizódok:
- Cat and Mouse
- The Hidden Enemy
- The New Padawan: "an episode produced for the Star Wars: The Clone Wars television series' first season that was incorporated into The Clone Wars feature film" ->> https://starwars.fandom.com/wiki/The_New_Padawan

The Clone Wars (FILM)
The Clone Wars (Series)

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsempire.blog.hu/api/trackback/id/tr9915041892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása