STAR WARS EMPIRE

Star Wars 8: Az új film címe mégis többeszám?

HÍREK

2017. március 31. - starwarsempire

Az eredeti cím megjelenésekor kérdéses volt, hogy a "The Last Jedi" címben a "Jedi" szó egy személyre avagy többre utal, mivel az angol nyelvben ennek a szónak a többes száma megegyezik az egyes számbeli alakjával.

A választ a az olasz, francia és spanyol hivatalos logókból tudtuk meg, melyek mindegyikében egyértelműen többesszámban szerepel a "Jedi".

Ezt követően a itthoni forgalmazó azt nyilatkozata, hogy a külföldiekkel ellentétben, nálunk "Az Utolsó Jedi" lesz a magyar cím.

Most viszont a hivatalos moziplakáton mégis "Az Utolsó Jedik" megnevezéssel találkozunk, melyen az előbb említett forgalmazó emblémája is látható (lásd: bal alsó sarok). Ebből kifolyólag egyértelmű, hogy a korábbi nyilatkozat tévesnek bizonyul.

az_utolso_jedik.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsempire.blog.hu/api/trackback/id/tr7912390479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása