STAR WARS EMPIRE

Darth Maul: Dathomir fia (1/4)

HOLOKRON - Képregény összefoglaló

2018. augusztus 13. - starwarsempire

sod_0_borito.jpg

ELŐZMÉNYEK:

Darth Maul nem halt meg a Baljós árnyakban!

Darth Maul az Obi-van Kenobival folytatott párharcban a Naboo bolygón, vesztesként zuhant a mélybe, és sokak szerint a halálba, de mégsem ez történt.
Az összecsapás után Maul egy relytéjes erő segítségével szerzett egy pókszerű gép alsótestet és – félholtan – meg sem állt a Lotho Minor szemétbolygóig, ahol beleőrült a Kenobi iránti gyűlöletbe.

the_clone_wars_logo_rouge.png

STAR WARS: A KLÓNOK HÁBORÚJA

Savage Opress, a szörnyeteg

Maul feltámadásának története, fivérével Savage Opressel kezdődik. Őt Assajj Ventress próbálta felhasználni, hogy bosszút álljon, korábbi mesterén Dooku grófon, de Savage saját kiszámíthatatlansága miatt, Dooku és Ventress markából is kicsúszik.

thumb-1920-785046.jpg

Darth Maul visszatér

Az céltalan zabrak ezt követően, visszatér szülőbolygójára, hogy Talzin anya, a dathomiri banya tanácsát kérje. A varázslónő ekkor fedi fel Savage előtt, hogy testvére nem is annyira halott, mint azt sokan hiszik. Egy talizmánnal indítja útnak a sötét harcost, mely Maul nyomára vezeti Savaget.

A Lotho Minoron meg is találja a skizofrén Sithet és visszaviszi a Dathomirra, hogy Talzin anya meggyógyíthassa.
A banya ekkor varázserejével megtisztítja Maul elméjét az őrülettől és új alfelet is készít neki, ami kifejezetten Grievous tábornok lábaira hasonlít.

Maul és Savage ekkor fosztogatni kezdenek, hogy vagyonhoz jussanak, azálltal pedig pribékekhez. De a fivérek nemszámoltak azzal, hogy ilyen nyílt tevékenységgel a Jedik azonnal a nyomukra lelnek. Meggondolatlanságukért és felkészületlenségükért újabb vereséggel kell fizetniük. Savage teljes bal karjával, Maul pedig bal lábával fizet meg.

acw_ia_109399_r.jpg

Mandalor és a Halálőrség

A haldokló testvérekre ekkor talál rá a hideg űr mélyén Pre Vizsla, a mandalori Halálőrség vezetője. Meggyógyítja a két Sithet, majd szövetségre lép velük.

Maul fivérével és a Halálőrséggel, hatalmas bűnszervezetet hoznak létre mely az Árnyékkollektíva néven válik ismertté, és a galaxis három leghírhedtebb maffiáját a Pyke szindikátust, a Fekete napot, és a Huttok szövetségét egyesíti. Szervezetük erejét felhasználva Maul, puccsot szervez és átveszi a hatalamt Mandaloron, majd párbaj által megszabadul Pre Vizslától, elnyeri tőle a Sötét kardot és így a Halálőrség vezetője lesz.

Ezután bosszút áll Kenobin is úgy, hogy kivégzi Obi-van szerelmét, Mandalor korábbi uralkodóját Satine Kryze hercegnőt.

holdmeobiwankenobi-tl.png

Ezzel a hódítással viszont, Maul felkelti egykori mestere Darth Sidious figyelmét. Sidious mandalorra utazik, megöli Savaget, Mault pedig egy rejtélyes oknál fogva életben hagyja és fogjul ejti.

f24274304c8996239b419f544c34d3e8ae8b96bb_hq.jpg

A sorozatban eddig jutottunk el Maul történetében. A széria lezárását követően, 2014-ben azonban megjelenent egy 4 részes képregény, ami a Darth Maul: Son of Dathomir címet kapta és méltó lezárást ad a karakter történetének ebben az érában.

A sztorit eredetileg a sorozat hetedik évadára tervezték. Az epizódforgatókönyveket Jeremy Barlow adaptálta és a Dark Hourse képregénykiadó jelentette meg. Egyébként ez volt az utolsó év, hogy a kiadónál volt a Star Wars képregények megjelentetési joga. Érdekesség, hogy ez az egyetlen kánon képregénysorozat, ami eredetileg - habár később ő is újra kiadta - nem a Marvelnál jelent meg.

 Darth Maul: Dathomir fia 

sod_1_2_borito.jpg

1. Rész

Sidious a Mandaloron történt küzdelmük után a Stygeonra viszi Mault és börtönbe zárja. Tanítványának Dooku grófnak pedig kifejti, hogy a Jediken kívűl más ellenséges erőkkel is szembe kell nézniük. Az egyik ilyen Talzin anya a dathomiri boszorkány.

Dooku felhívja mestere figyelmét, hogy Grievous jelentése szerint, a boszorka meghalt a dathomiri invázió során. Sidious szerint, viszont Maul életben létének ténye, elég bizonyíték, hogy Grievous nem végzett alapos munkát. Azt is elmonjda tanítványának, hogy Mault magától Talzintól szerezte, nem túl értékes ajándék képp. Emiatt Talzin haragja a Sith mester felé, igen erős.

A mester megbízza Dookut tudjon meg mindent, amit lehet Maul alvilági kapcsolatairól. Sidious tervei szerint a bukott tanítványát felhasználva fogják Talzin anyát előcsalni.

Dooku meglátogatja a láncravert zabrakot, hogy megtudja tőle, az Árnyékollektíva bázisainak helyét és vezetőinek nevét, de Maul ellenáll.

part1.jpg

Ezek után Gar Saxon és Rook Kast a halálőrség két tagja, Almec miniszterelnök parancsára kiszabadítják Mault, és a Zanbarra viszik, mely az Árnyékkolektíva egy titkos bázisa. Itt a Sith visszakapja, a Sötét kardot és bejelenti az embereinek, hogy háborúba vezeti őket, de a huttok ekkor már elpártolnak tőle.

Ekkor jelenik meg Grievous a droidsereggel. A tábornok parancsba kapta Dookutól, hogy futamítsa meg Mault, de ne pusztítsa el. Ugyanis ha az vereséget szenved, Talzintól fog segítséget kérni. Hatalmas veszteség árán, de Grievousnak sikerül megfutamítania a zabrakot. Folytatás következik ...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsempire.blog.hu/api/trackback/id/tr9714179115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása