STAR WARS EMPIRE

Darth Maul: Dathomir fia (2/4)

HOLOKRON - Képregény összefoglaló

2018. augusztus 14. - starwarsempire

sod_2_borito.jpg

 2. Rész

Ahogy Sidious megjósolta, a Zanbarról visszavonulva a Maul kapcsolatba lép Talzin anyával, hogy tanácsot kérjen tőle. A boszorkány az Éjjnővérek mágiáját használva szól Maulhoz és kifejti szökésének sikere valószínű Sidious csapdája. Szerinte a nagyúr arra számít, hogy a vereség után most elmenekül, azonban a banya az ellenkezőjét tanácsolja. Az Ord Mantellre küldi Mault, hogy a Fekete Nap erődjében rendezze serege sorait és készüljön fel a következő lépésre. Talzin azt is elmondja neki, ő nem lesz ott a csatában, de erősítést küld a Dathomirról. Maul megfogadva az anya tanácsait, az Ord Mantellen csapdát állítva, tárt karokkal várja Dookut és a Szeparatista sereget.

Eközben Grievous tábornok és a gróf érzékelik, hogy Maul az Ord Mantellen tartózkodik, de Dooku parancsára, addig nem lépnek, amig nem tudják biztosra, hogy Talzin is vele van. A tábornok ekkor kérdőre vonja a feljebbvalóját, hogy miért olyan fontos az a boszorkány? Dooku ekkor kifejti, hogy a banya ereje olyan hatalmas, hogy egykoron Sidious tőle tanult. Ennek tudatában Talzin veszélyeztetheti, a nagyúr terveit. Ám ebben a pillanatban, hajójuk érzékeli, hogy egy szállítókomp hagyta el a Dathomirt. A gróf ebből azonnal arra következtet, hogy Talzin van a hajón, így azonnal megkezdik a támadást. A terv szerint a sereget a Grievous irányítja majd, míg Dooku maga néz szembe Talzinnal.

maul_csapdaja.jpg

Maul eligazítást tart az embereinek. Az ő terve szerint az Árnyékkollektíva erői kivárják, míg a nagy létszámú droidsereget bevetik. Ekkor feltartóztatják őket, amíg ő maga behatol a parancsnoki hajóba és kiiktatja a vezérlőt lefejezve ezzel a támadókat. Ezt követően megérkezik a Dathomiri hajó, melyen Viscus testvér és a dathomiri Éjfivérek utaztak. A Szeparatista sereg támadásba lendül az orbitról indított leégicsapásokkal, Maul pedig a parancsnoki központba küldi Viscust, hogy ott várjon.

Az Árnyékkolektíva teljes erejét épp majdnem végleg legyőzi a droidsereg, ám ekkor Maul akcióba lép a mandalori vadászokkal és lekapcsolja a vezérlőt. Grievous épp rájött a csapdára, de addigra késő volt. Dooku a parancsnoki központba megy, ahol Viscus testvér vár rá az Éjfivérekkel. Ők pont addig tartóztatják fel a grófot míg az Árnyékkolektíva megmaradt erői, mivel már nem kell a droidokkal küzdeniük oda nem érnek és el nem fogják a Sithet. Folytatás következik ...

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsempire.blog.hu/api/trackback/id/tr8914181739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása