STAR WARS EMPIRE

A TELJES CLONE WARS

Bevezető: a Videó- és cikksorozathoz

2019. október 25. - starwarsempire

tcw_art_logo_vekony.jpgHamarosan érkezik a Star Wars: A klónok háborúja hetedik évada. Ebből kifolyólag szerettem volna egy olyan összefoglaló videó és cikksorozatot készíteni nektek, amit megtekintve gyorsan felzárkózhattok, vagy felfrissíthetitek az emlékeiteket.

Ugrás a lejátszási listára a YouTube-on!

A szériáról érdemes tudni, hogy az évadok epizódjai nem időrendi sorrendben vannak. Erről maga a Lucasfilm adott ki egy hivatalos közleményt a StarWars.com-on, ahol közzé tették a sorozat időrendi listáját.

sw_com_list.jpg

Személy szerint többször végignéztem az utóbbi lista szerint is a sorozatot, és ez a megtekintési verzió tényleg sokkal izgalmasabb, mintha csak évadonként ledarálnátok. Őszintén szólva viszont koránt sem ez a legátláthatóbb csoportosítása a széria epizódjainak.

Egy másik csoportosítási lehetőség, az úgy nevezett "Story Arc"-os vagyis "cselekmény szál" szerinti rendezés. Mi is a lényeg ennek a csoportosításnak? Vegyünk az időrendi listáról egy epizódot, pl.: a 3. évad 1. részét - a Klón kadétok című részt - amiben a Domino szakasz kiképzését ismerhetjük meg. Ahhoz, hogy az ebben a részben megismert klónok közvetlen ezt az epizódot követő első éles bevetését láthassuk a Rishi bázison, át kell ugranunk öt epizódot így jutva el az 1. évad 5. részéhez. Majd ha továbbra is az ő sztorijuk érdekel újabb 38 epizódot kell ugornunk eljutva a 3. évad 2. részéhez, a kaminoi csatához. Egyébként konkrétan ez az előbbi három epizód alkotja a Domino szakasz című "Story Arc"-ot, amit jövő héten pénteken olvashattok itt Blogon és nézhettek meg YouTube-on.

Tehát a videók és a cikkek is ebben a "Story Arc"-os felosztásban fogják összefoglalni a sorozat történetét. Minden héten három videó és cikk fog megjelenni, hétfőn, szerdán és pénteken este 19:00-kor.

Az első héten érkező videók pontos műsorrendjét már megosztottam a facebook oldalunkon, de szemelvényesen kiírom ide belőle a TCW-re vonatkozó részeket.

Hétfő (10.28.) - A christophsisi csata
Szerda (10.30.) - Jabba fiának elrablása és a tethi csata
Péntek (11.01.) - Domino szakasz és a kaminoi csata

Ti melyik videót várjátok a legjobban?

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsempire.blog.hu/api/trackback/id/tr3615041978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása