STAR WARS EMPIRE

Rey, Han és Qi’ra lánya?

TEÓRIÁK

2018. augusztus 09. - starwarsempire

152874250923_solo_star_wars_han_qira.jpg

A nyolcadik epizód előtti egy évben nem múlt el hét, hogy ne kapott volna napvilágra egy-egy vadabbnál vadabb teória Rey származásáról. Egyszer hercegnő, mint Leia, máskor Palpatint eltitkolt gyermeke, az Obi-Wan és Luke lánya közhelyekről nem is beszélve. Most itt egy újabb, ami megint csak necces, de egyben érdekes is.

Tehát a címben is szereplő teória, hogy a Solo: Egy Star Wars történet többek között azért is készült el, hogy megágyazzon Rey valódi származásának, azaz hogy ő Han és Qi’ra románcának gyümölcse.

Az elmélet szerint Leiát, Han azért hagyta el, mert újra összejött Qi'rával, aki ugye Solo gyerekkori szerelme. Ez kb akkor történik, amikor a kis Bent beadják Luke új Jedi iskolájába. Így szóval a szereplők életkora stimmel is. Han és Qi'ra szerelméből megszületett Rey, hogy Solo tudott-e róla az kétséges.

A teória megmagyarázhatja, miért alakult ki kapcsolat Rey és Kylo között, ami egyébként elég hasonló Luke és Leia az eredeti trilógiában kialakult kapcsolatához. Illetve még azt is, hogy Solo  miért pesztrálta annyira  Reyt Az ébredő Erőben.

starwars_rey.jpg

Karakterívek szempontjából epikus lenne mert így:

- Ben Solo a világos oldalról jött (Leia gyermekeként), és a sötét oldalnál kötött ki.

- Amíg Rey a sötét oldalról jön (itt Qi’ra és Maul kóperálására gondolok), és végül a világos oldalt választja. Ez lenne az Erő egyensúlyra való törekvése az elmélet kitalálója szerint.

Lehet, hogy Kylo is ezért beszél olyan lekezelően Rey szüleiről, mert látta, hogy a lány apja Han Solo, a csempész, akit pont emiatt nem szeret és tisztel már édesapjaként. Ezért tombol a harag benne, aminek köszönhetően végez vele a hetedik részben.

kylo-ren-db-main_e2e6f666.jpeg

Persze mindez aláássa Az utolsó Jedik egyik fontos üzenetét, miszerint nem a múltad/örökséged határozza meg azt, hogy te ki leszel. Nyilván elképzelhető, hogy J.J. Abrams látva a csalódott rajongók hadát úgy dönt, hogy Rey-nek mégiscsak ismert szülőket ad, dacára annak, hogy egyre nehezebb elhinni, hogy ebben a messzi-messzi galaxisban valahogy minden fontos szereplő ugyanannak a 3-4 embernek a rokona...

Ti mit gondoltok?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsempire.blog.hu/api/trackback/id/tr4514169529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása